SCIA 2

Smart City Industry Awards ediția II

Câstigătorii Galei Smart City Industry Awards 2 sunt:

Smart City Industry Awards ediția II

19 Octombrie 2017

 

Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate (ARSCM)  a organizat Gala Smart City Industry Awards ce a avut loc joi, 19 Octombrie 2017, orele 19.00 la Camera de Comerț și Industrie a României. Evenimentul se află la cea de-a doua ediție și a premiat atât reprezentanți ai autorităților centrale și locale, persoane și companii implicate în dezvoltarea comunităților creativ-inteligente. Concursul s-a desfășurat sub două etape, prima care a inclus jurizarea proiectelor înscrise în concurs și premierea acestora, în timp ce a doua etapă a vizat acordarea unor Diplome de Excelență, conferite prin nominalizările partenerilor asociației jurizate de către ARSCM.

 

În cadrul secțiunii de concurs de proiecte au fost acordate:

Premiul Best Tehnology Company a fost acordat  companiei Telekom

Project of the year a fost acordat Orange România

Primul Cartier Smart din România, Coresi – dezvoltat de Immochan

Impact Contractor&Developer a fost premiat pentru Cartierul Greenfield.

 

În premieră la ediția de anul acesta a existat o secțiune adresată presei. Astfel, au fost acordate Diplome de Excelență Agerpres, Ziarul Financiar, Săptămâna Financiară, Digi 24, Bursa și TVR pentru materialele publicate și pentru susținerea necondiționată a dezvoltării durabile și dezvoltării comunităților creativ-inteligente.

 

Un moment special în desfășurarea evenimentului l-a avut deasemenea acordarea Diplomelor de Ambasador Smart City. Ambasadorii sunt persoane care s-au remarcat prin inițiative, dar mai ales prin acțiunile concrete.

Președintele ARSCM, domnul Eduard Dumitrașcu a făcut o scurtă radiografie la zi a evoluțiilor în sectorul pe care îl reprezintă din ultimul an și a anunțat lansarea primului Centru de Dezvoltare și Inovare Smart City, un proiect menit să schimbe percepțiile asupra utilizării noilor tehnologii.

 

Evenimentul a fost gazda celor mai importanți decidenți, iar schimbul de bune practici a fost principalul obiectiv al galei, care s-a bucurat de prezența Ministrului Fondurilor Europene, domnul Marius Nica, mesajul transmis de la Bruxelles de către domnul Victor Negrescu, Ministru delegat pentru Afaceri Europene, viceprimarul Municipiului București, doamna Tomnița Florescu, Primarul sectorului 1, domnul Dan Tudorache, Viceprimarul sectorului 2, domnul Dan Cristian Popescu precum și alți invitați de seamă, care au împărtășit din experiențele din practică. O listă completă poate fi găsită pe site-ul asociației.