Despre SCIA 7

Bun venit la ediția a 7-a a Galei Premiilor Industriei Smart City!

Industria Smart City din România a evoluat rapid în ultimii ani, iar digitalizarea a devenit o prioritate pentru autoritățile centrale și locale, mediul de afaceri și societatea civilă. La ediția 4 a Galei SCIA din 2019, Asociația Română pentru Smart City a lansat inițiativa Carta 2030, care s-a dovedit a fi un pas important în direcția digitalizării României.

În 2021, am atins un nou nivel, cu peste 860 de proiecte și inițiative Smart City, iar în 2022 am depășit pragul de 1000 de proiecte. Ediția din acest an a Galei Premiilor Industriei Smart City va recunoaște și premia acele persoane, instituții și companii care au reușit să se adapteze la contextul actual, să digitalizeze, să implice cetățenii și să implementeze tehnologii inovatoare pentru a ajuta comunitățile să se dezvolte.

Tema principală a acestei ediții este Sustenabilitatea.

Dacă doriți să fiți parte din această comunitate unică în România și să contribuiți activ la această industrie, atunci vă invităm să aflați mai multe despre pachetele noastre de sponsorizare. Vă oferim oportunitatea să vă promovați brand-ul, să vă asociați cu cele mai importante proiecte Smart City din România și să vă întâlniți cu liderii industriei.

Ediția a 7-a a Galei Premiilor Industriei Smart City va fi, mai mult ca niciodată, un eveniment unic pentru a vă conecta cu cei mai importanți actori din industria Smart City din România, să vă faceți cunoscuți și să contribuiți la dezvoltarea inteligentă a comunităților românești.

Categoriile cu premii ale ediției SCIA 7

“Premiile Smart City România: Recunoașterea contribuției la dezvoltarea comunităților inteligente din România”

În această ediție a galei, vom acorda recunoaștere pentru contribuția la dezvoltarea comunităților inteligente din România prin intermediul a trei mari categorii de premii: sustenabilitate (tema ediției), cele 6 domenii principale ale Industriei Smart City și categoriile premiate de asociație pe baza activității din industrie.

TEMA EDIȚIEI SCIA 7
Premiile pentru Sustenabilitate

Premiul pentru “Cel mai bun proiect de comunitate sustenabilă”
premiul acordat celor care au implementat proiecte de dezvoltare durabilă în comunitățile lor, îmbunătățind calitatea vieții locuitorilor prin soluții inovatoare și durabile.
Premiul “Cel mai bun proiect de tehnologie sustenabilă”
premiul acordat celor care au creat tehnologii sau produse care au un impact pozitiv asupra mediului și au contribuit la reducerea emisiilor de carbon.
Premiul “Compania sustenabilă a anului”
premiul acordat companiilor care au implementat practici de afaceri durabile și au adoptat obiective de responsabilitate socială și mediu. Proiectele vor fi evaluate pe baza impactului lor asupra mediului, eficienței energetice și implementării practicilor durabile în operarea companiei.

Smart Mobility
Proiecte promovează un sistem de transport durabil și accesibil, inclusiv soluții de vehicule electrice, planificarea călătoriilor, servicii de ride-sharing, vehicule conectate și autonome, transport public, parcări inteligente și infrastructură inteligentă, gestionarea inteligentă a traficului, hub-uri de transport multimodale, micromobilitate sau transport alternativ.
Smart Economy
Categoria premiază proiectele care sprijină o economie bazată pe inovație precum centre de inovare, programe de incubare pentru start-up-uri, facilitarea antreprenoriatului, promovarea inovației și atragerea investitorilor pentru stimularea economiei locale.
Smart Citizen
Proiecte și inițiative care promovează participarea activă a cetățenilor și transparența în procesele de luare a deciziilor, precum open data, platforme online de comunicare cu autoritățile, bugetare participativă, etc.
Smart Living
O gamă largă de aspecte legate de calitatea vieții cetățenilor, cum ar fi sănătatea, educația, responsabilitatea socială a companiilor, turismul sau tehnologii precum sisteme de monitorizare a traficului, servicii de telemedicină, platforme educaționale, inițiative de mediu, etc.
Smart Governance
Recunoașterea celor mai bune proiecte și inițiative în digital: platforme de digitalizare a instituțiilor, platforme Smart City, ERP, bugetare, transport, open data, etc.
Smart Environment
Această categorie va premia proiectele care au implementat soluții inteligente pentru gestionarea deșeurilor, eficientizarea consumului de energie, protecția biodiversității și monitorizarea calității aerului.

Premiile ARSC
Asociația Română pentru Smart City recunoaște contribuția celor care au făcut posibilă dezvoltarea comunităților inteligente din România prin acordarea a 10 premii speciale pentru activitatea din ultimul an a companiilor, instituțiilor și persoanelor implicate în industria Smart City.

Aceste premii vor fi acordate pentru performanțe remarcabile pe parcursul anului 2022.

 1. Best Smart City Project
 2. Best Smart Village Project
 3. Mayor of the Year
 4. Best Smart City Company
 5. CEO of the Year
 6. Partner of the Year
 7. City Manager of the Year
 8. Smart Real Estate and Residential
 9. Most active member
 10. Best Mass Media Supporter

Criterii jurizare:

 • 20% Impact în comunitate
 • 20% Inovație și creativitate
 • 20% Grad de replicabilitate
 • 20% Calitate
 • 20% Funcționalitate și implementare