Despre Smart City Industry Awards ediția 5

Smart City Industry Awards a ajuns la cea de-a 5-a ediție!

Dacă la ediția a 4-a am sărbătorit împreună, într-un cadru spectaculos, la Palatul Parlamentului, alături de 450 dintre cei mai importanți actori din industria Smart City, anul acesta, circumstanțele ne obligă să celebrăm cele mai reușite proiecte de Smart City din România de la distanță, din confortul propriilor case. Astfel, evenimentul va fi difuzat online, pe toate canalele disponibile ale Asociației Române pentru Smart City și ale partenerilor săi.     

Anul 2020 a fost unul atipic, plin de provocări, ce au determinat schimbări fundamentale la nivelul întregii societăți. Însă, în ciuda greutăților, industria de Smart City din România a continuat să prospere într-un ritm accelerat. La ediția SCIA 2019, Asociația Română pentru Smart City a lansat inițiativa Carta 2030, având ca orizont de așteptare anul 2030 pentru digitalizarea României. Realitatea ne-a arătat că nevoia a deschis acest drum mai repede decât speram, în modul cel mai agresiv cu putință. Astfel, chiar dacă drumul e lung, se pun bazele digitalizării României. 

În martie 2020, la nivel național existau aproape 600 de proiecte și inițiative Smart City, dublu aproape față de aceeași perioadă a anului 2019. Contextul pandemic actual ne va arăta, cel mai probabil, o creștere mult mai impresionantă pentru aceeași perioada a anului următor.  

Prin urmare, ediția 2020 a galei Smart City Industry Awards va premia acele persoane/instituții/companii care au știut să se adapteze contextului actual, să digitalizeze, să implice cetățenii în rezolvarea problemelor și în actul administrativ și să implementeze tehnologii și soluții inovatoare care să ajute comunitățile să traverseze mai ușor aceste vremuri dificile. 

Credem cu tărie în capacitățile de dezvoltare inteligentă a comunităților din România, iar Gala Smart City Industry Awards este aici să recunoască meritele și eforturile susținute ale tuturor actorilor implicați în cele mai ambițioase proiecte Smart City la nivel național.

Ediția 5 – Povestea merge mai departe!

Înscrie proiectul tău în competiție acum