- +4031 425 4263
- info@arsc.ro
- EDIȚIA 8 - 4 Aprilie 2024 - NORD Events Center by Globalworth
Campionii Smart City România
lista cu toți câștigătorii ediției numărul 6
Bine ați venit!
Recunoaștere – Ediția din acest an a galei Smart City Industry Awards va recunoaște acele persoane / instituții / companii care au reușit să se adapteze la contextul actual, să digitalizeze, să implice cetățenii în rezolvarea problemelor și în actul administrativ și să implementeze tehnologii inovatoare și soluții pentru a ajuta comunitățile să treacă mai ușor aceste vremuri dificile. Dar mai ales celor care au reușit să aducă reConectarea.
România merită să dezvolte orașe incluzive, creative, funcționale, dar mai ales SIGURE, motiv pentru care, ediția a 6-a va pune un accent deosebit pe promovarea conceptului Safe City.
De la dosarul cu șină, direct la Primăria fără hârtie – În ciuda dificultăților generate de ultimii doi ani, industria Smart City din România a continuat să se dezvolte într-un ritm accelerat. Digitalizarea este acum prioritate până la nivel de comună.
Fast forward – La ediția 4 a Galei SCIA din 2019, Asociația Română pentru Smart City a lansat inițiativa Carta 2030, demers ce presupunea asumarea digitalizării României până în 2030. La doar 3 luni distanță s-a deschis această cale mult mai repede decât am sperat, în cel mai agresiv mod posibil. Astfel, chiar dacă drumul este lung, se pun bazele digitalizării României.
Context național – În martie 2020, existau aproape 600 de proiecte și inițiative Smart City la nivel național, aproape dublu față de aceeași perioadă din 2019. În 2021, erau peste 860 de proiecte și inițiative Smart City iar pentru anul acesta deja se prefigurează, pentru prima oară, trecerea de o mie de proiecte – de la cele mai mici inițiative la cele mai ample și complexe proiecte.
Promisiunea SCIA ediția a VI-a, reConectarea. Networking la cel mai înalt nivel.
Credem cu tărie în capacitatea de dezvoltare inteligentă a comunităților românești, iar Gala Premiilor Industriei Smart City este aici pentru a recunoaște meritele și eforturile susținute ale tuturor actorilor implicați în cele mai ambițioase proiecte Smart City la nivel național.
Ediția a VI-a a Galei SCIA este dedicată păcii, diplomației și rezilienței comunităților noastre!
În deschiderea Galei, ne face mare plăcere să vă invităm la o conferință dedicată securității comunităților noastre.
Conferința ”Diplomația Orașelor – de la Soft Power la Smart City”
Moderator: Adrian Cioroianu, Istoric, Director General Biblioteca Națională a României
Invitați:
Vasile Dîncu, Ministrul Apărării Naționale
Victor Negrescu, Europarlamentar
László Borbély, Consilier de Stat, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Guvernul României
Janina Sitaru, Secretar de Stat, Ministerul Afacerilor Externe
Dragoș Preda, Director General, Radiocom
Corneliu Bodea, Președinte al Centrului Român al Energiei
Eduard Dumitrașcu, Președinte, Asociația Română pentru Smart City
Context
Mai mult de jumătate din populația lumii trăiește în orașe. Odată cu creșterea vitezei urbanizării dar și cu efectul globalizării, rolurile, oportunitățile, responsabilitățile și zonele de influență ale orașelor sunt în creștere. În „epoca Smart City” în care trăim, orașele, precum țările, funcționează în relații și în interacțiune cu alte orașe, având un rol de actori globali. Orașele stabilesc relații sociale, economice și politice cu alte orașe și creează ”rețele internaționale de orașe” dar dezvoltă și parteneriate strategice tematice cu mulți actori internaționali.
În această logică a creșterii importanței comunităților urbane, a globalizării accelerate și a noilor amenințări hibride (majoritatea vizând infrastructuri critice, aspecte ce țin de zona cyber security, reziliență, etc.) se impune o astfel de conferință.
Rolul acesteia este dublu. Pe de o parte, ne dorim să aducem în spațiul public, ca dezbatere extrem de importantă, educația civică privind protecția comunităților, dar și educația și introducerea în subiect și context Safe City a tuturor decidenților cu rol activ în apărarea și protejarea comunităților.
În Strategia sa din 2016, UE a declarat în mod clar că promovarea reformei este cea mai bună modalitate de a evita criza în statele de pe flancurile sale estice. Acest argument a fost confirmat în mod cert de turbulențele actuale din Ucraina – la fel și propriile deficiențe și limitări ale UE.
Orașele, care sunt de fapt punctul de plecare al majorității problemelor globale de astăzi, joacă și rolul cheie în soluționarea acestor probleme. Mai mult, orașele contribuie la stabilirea unei culturi globale a păcii și conviețuirii. Prin urmare, credem cu tărie că ”Diplomația Orașelor, de la Soft Power la Smart City” completează diplomația tradițională prin elemente de Soft Power. Ne dorim să promovăm cultura de cooperare, solidaritate și dialog cu parteneri naționali și internaționali, construind un mediu global de pace și reconciliere dar și rezolvarea problemelor fundamentale cu implicații locale, cum ar fi schimbările climatice și migrația.
Temele conferinței:
– Diplomația Orașelor, prezentare concept și context regional;
– Dezvoltarea subiectului Safe City în context Smart City, prin viziunea, strategia și prioritățile NATO;
– Orașe inteligente, război cibernetic și tulburările sociale;
– Reziliența comunităților noastre;
– Amenințările hibride pentru spațiile urbane și rolul rezilienței comunitare;
– Smart City în context regional. Oportunități și amenințări pentru comunitățile românești;
– Infrastructura critică de comunicații;
– Combaterea și adaptarea la schimbările climatice;
– Echipamente, soluții și tehnologii: Big Data, IoT, 5G, AI, etc.;
– Riscurile migraționale pentru comunitățile locale;
– Mediul academic și competențele de cercetare, rol determinant în arhitectura securitară;
– Diplomația Orașelor, prezentare concept și context regional;
– Dezvoltarea subiectului Safe City în context Smart City, prin viziunea, strategia și prioritățile NATO;
– Orașe inteligente, război cibernetic și tulburările sociale;
– Reziliența comunităților noastre;
– Amenințările hibride pentru spațiile urbane și rolul rezilienței comunitare;
– Smart City în context regional. Oportunități și amenințări pentru comunitățile românești;
– Infrastructura critică de comunicații;
– Combaterea și adaptarea la schimbările climatice;
– Echipamente, soluții și tehnologii: Big Data, IoT, 5G, AI, etc.;
– Riscurile migraționale pentru comunitățile locale;
– Mediul academic și competențele de cercetare, rol determinant în arhitectura securitară;
Invitați Speciali
Mulțumim pentru confirmarea prezenței
Premiile Smart City
Evenimentul Smart City Industry Awards este organizat în 3 categorii principale și va oferi, cu ocazia ediției a VI-a, următoatele premii:
Categoria 1 – domeniile principale
Smart Mobility
e-Mobility, planificare călătorie și servicii de ride-sharing, vehicule conectate și autonome, transport public, parcare și infrastructură inteligentă, gestionarea inteligentă a traficului, hub-uri de transport multimodale, micromobilitate și transport alternativ, etc.
Smart Environment
această categorie poate conține proiecte care fac referire sau conțin tehnologii precum: Environment, Waste Management, Water Project, Energy, etc.
Smart Citizen
cele mai bune proiecte și inițiative în ceea ce privește implicarea și transparența civică și comunitară, incluzând (dar fără a se limita la acestea) open data, portal de oraș, bugetare participativă, incluziune digitală, transparență.
Smart Governance
recunoașterea celor mai bune proiecte și inițiative în digital: platforme Smart City, ERP, bugetare, transport, open data, etc.
Smart Economy
această categorie poate conține proiecte care susțin economia bazată pe inovație. Proiecte care susțin sau dezvoltă centre de inovare, incubatoare pentru start up-uri, care facilitează antreprenoriatul, promovează inovația și care atrag investitori pentru a stimula economia locală.
Smart Living
această categorie poate conține proiecte care fac referire sau conțin tehnologii precum: Safe City, Health, Education, CSR Project, Tourism, Real Estate, etc.
Categoria a doua – premiile speciale
Cea de-a doua grupă de premii se referă la oamenii, companiile, instituțiile, profesioniștii care fac ca lucrurile să se întâmple. Asociația Română pentru Smart City va acorda 10 premii speciale în funcție de activitatea din ultimul an a companiilor, instituțiilor dar, mai ales, a persoanelor implicate în dezvoltarea industriei Smart City din România.
Best Smart City Project
Best Smart Village Project
Mayor of the Year
Best Smart City Company
CEO of the Year
Partner of the Year
City Manager of the Year
Smart Real Estate and Residential
Most active member
Best Mass Media Supporter
Categoria a treia – Safe City
Categorie specială dedicată comunităților sigure și reziliente.
Siguranța cetățeanului împotriva violenței urbane.
Safe City în paradigma – comunitate | tehnologie | securitate
Dezvoltarea economică a marilor orașe atrage după sine și o creștere a criminalității iar răspunsul la aceste probleme trebuie să se adapteze permanent la dinamica transformării orașelor și comunităților.
Tehnologia este astăzi principalul instrument de asigurare a securității personale și publice.
Comunitatea, prin educație civică și implicare activă, trebuie să sprijine efortul autorităților de asigurare a ordinii și siguranței publice. Cum ne putem proteja într-o comunitate inteligentă și ce tehnologii putem folosi. Infractorii cibernetici utilizează acum tactici mai sofisticate de atac, cu o precizie mai bună, fie că vizează companiile, instituțiile publice sau utilizatorii individuali.
Alături de Ministerul Apărării Naționale, prin acordarea Înaltului Patronaj, ne dorim să promovăm cultura civică de apărare și securitate a comunităților, educația liderilor și decidenților cu rol în protecția civilă urbană, dar și să recunoaștem eforturile susținute ale celor care au înțeles importanța conceptului Safe City – instituții publice, companii, experți.
În 2022, premiem 10 categorii importante în domeniul Safe City, astfel:
Safe City Project of the Year
Best Security Company of the Year
Best Security Product of the Year
Threat Detection Product of the Year
Cyber Personality of the Year
Urban Resilience
Reimagine Public Safety
Cyber Woman of the Year
Cyber Security Entrepreneur of the Year
Cyber Security Software Company of the Year
Criterii jurizare
20% Impact în comunitate
20% Inovație și creativitate
20% Grad de replicabilitate
20% Calitate
20% Funcționalitate și implementare
Atmosfera de la Smart City Industry Awards
Ediția #6
Smart City Industry Awards este un eveniment anual conceput pentru a recunoaște și promova ideile, proiectele, persoanele, instituțiile guvernamentale, asociațiile și companiile implicare în Industria Smart City din România.
Ediția a VI-a, Agenda Galei
31 martie 2022
Eveniment organizat Sub Înaltul Patronaj al Ministerului Apărării Naționale și al Universității Politehnica București
În deschiderea Galei organizăm Conferința ”Diplomația Orașelor – de la Soft Power la Smart City” moderată de Adrian Cioroianu, Istoric, Director General Biblioteca Națională a României
17:00 – Invitație Networking cu Industria Smart City (acces invitați și înregistrarea participanților)
18:00 – Conferința ”Diplomația Orașelor – de la Soft Power la Smart City”
19:00 – Deschiderea Galei, Eduard Dumitrașcu, Președinte ARSC
19:10 – Cuvânt Deschidere, Vasile Dîncu, Ministrul Apărării Naționale
19.25 – Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4 și Președintele Juriului
19:40 – Prezentarea juriului, a categoriilor premiate și a criteriilor de selecție
19:45 – Gala de premiere a campionilor 2022
Categoria 1 – domeniile principale
City Air – curated by Universitatea București
Urban Age – curated by Institutul pentru Îmbătrânire Activă
20:30 – Gala de premiere a campionilor 2022
Categoria a doua – premiile speciale
Safe City – Siguranța cetățeanului împotriva violenței urbane curated by Go Tech World
Smart Real Estate and Residential – curated by BREC, Bucharest Real Estate Club
21:15 – Gala de premiere a campionilor 2022
Categoria a treia – Safe City
Special Guest – curated by Institutul pentru Libertate și Democrație
22:00 – Open Networking & Late Night Cocktail cu Oportunități de Business Smart City
Accesul în sală se face între orele 17:00 și 17.45 (după această oră, măsurile de securitate nu vor mai permite accesul la eveniment).
Dress code: Cocktail ATTIRE
Ediția 5
Deși, pentru prima dată în cei 5 ani de existență, evenimentul s-a desfășurat în mediul online, Gala Smart City Industry Awards a reușit, și de această dată, să reunească liderii industriei de Smart City din România.
Ediția 4
Gala a avut loc la Palatul Parlamentului, unde au participat peste 400 dintre cei mai importanți decidenți ai industriei.
Ediția 3
Evenimentul a reunit înalt reprezentanți ai statului român, angrenați în dezvoltarea comunităților creativ-inteligente din România.
Onorabilii jurați SCIA #6
În fiecare an, tradițional, Președintele Juriului este Marele Câștigător al ediției precedente. SCIA 5 l-a desemnat pe domnul Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4 ca fiind câștigătorul marelui premiu al ediției 5.
Daniel Băluță
Președinte Juriu
Primarul Sectorului 4
Florin Nemțanu
Prodecan, Fac. Trasnport, Univ. Politehnica din București
Nicolaie Moldovan
EMBA
Local Governance & Smart City Specialist
Ciprian Caragea
Prorector, Univ. Ecologică din București
Alina Bilan
Av., Președinte Asociația Română pentru Dezvoltare Locală Durabilă
Cătălin Vrabie
Lect. Univ. Dr.
SNSPA
Cristian Dragu
CEO
Dewatering & Piling
Paula Pîrvănescu
Președinte
Romanian Business Chamber
Manuela Catrina
Women4Cyber
Council
Ovidiu Dumitru
Decan
Facultatea de Drept, ASE
Dumitru Fornea
Membru
Comitetul Economic și social
Marian Florea
Președinte Asociația Administratorilor Publici
Mihaela Toader
Administrator Public
CJ Ilfov
Ioana Petcu
Expert ARSC
Dr. Ec. ICI București
Partenerii evenimentului
Mulțumim tuturor prietenilor, partenerilor și sponsorilor care aleg în fiecare an să susțină Industria Smart City.
Strategic Partners
Platinum Partners
Gold Partners
Silver Partners
Bronze Partners
Curatori ai galei
Parteneri Instituționali
Parteneri Media
Comunități
Parteneri Suport
Imagini de la edițiile precedente
6 ani – 6 ediții – o singură industrie
Smart City România
Intrebari frecvente
Dacă întrebarea ta nu are un răspuns mai jos, ne poți scrie la adresa de email 2021@scia.ro
The Green Quarter takes place on Sunday 18th May in The Entertainment Quarter, 122 Lang Rd, Moore Park, NSW 2021.
Everyone’s welcome. The festival is a family fun day celebrating Irish culture and heritage but you don’t have to be Irish to attend or enjoy the festival.
Unless stated explicitly in the event information, the Secretariat do not cover transport costs to and from events. It is your responsibility to arrange transport to and from the event. However, the Secretariat will provide specific information, if necessary, to those attending.
This is a free community funded event; there will be buckets at the park entrance for you to have the opportunity to make a gold coin donation.
To allocate tickets and manage our events we use Eventbrite. To reserve a ticket for an event, you must first register with Eventbrite. When you sign up please make sure that you use the same name and email address that we have on file for you. After you have registered with Eventbrite you will be able to save an event for future reference.
We do not provide details of other attendees to scholars. Please use the Facebook group to enquire about others going and to arrange transport or accommodation.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.